Pascal and Francis Bibliographic Databases

Help

Search results

Your search

kw.\*:("Terroir")

Filter

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Document Type [dt]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Publication Year[py]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Discipline (document) [di]

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Language

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Author Country

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Origin

A-Z Z-A Frequency ↓ Frequency ↑
Export in CSV

Results 1 to 25 of 507

  • Page / 21
Export

Selection :

  • and

The nature-versus-nurture debate on bioactive phytochemicals : the genome versus terroir : Polyphenols and health part IIILILA, Mary Ann.Journal of the science of food and agriculture. 2006, Vol 86, Num 15, pp 2510-2515, issn 0022-5142, 6 p.Article

La traçabilité de la filière suisse de bois de chêne de tonnellerie : une démarche unique et fortement innovatrice = The traceability of the Swiss cooperage oakwood industry: a unique, highly innovative approachAUER, J; RAWYLER, A; HORISBERGER, D et al.Bulletin de l'OIV. 2004, Vol 77, Num 885-86, pp 845-856, issn 0029-7127, 12 p.Article

LE TERROIR EXISTE-T-IL ?TEIL, Geneviève.Revue française d'oenologie. 2010, Num 244, pp 2-6, issn 0395-899X, 5 p.Article

Terroir, marques, économie mondiale : Convictions et expérienceBENARD, Yves.Revue française d'oenologie. 2007, Num 227, pp 22-25, issn 0395-899X, 4 p.Article

LES MODIFICATIONS DE L'EXPRESSION DU TERROIR INDUITES PAR LE CHANGEMENT CLIMATIOUE NÉCESSITENT UNE ADAPTATION DU MATÉRIEL VÉG ÉTAL ET DES TECHNIOUES VITICOLESVAN LEEUWEN, C; BOIS, B; CELLIE, N et al.Revue française d'oenologie. 2009, Num 235, pp 10-14, issn 0395-899X, 5 p.Article

Le désir du vin à la conquête du mondePITTE, J.-R.2009, 333 p, isbn 978-2-213-63801-0Book

Terrains de recherche, champs d'action? Brefs propos sur une question sans fin.. = Fields of Study, Action Field ? Short Review about an Endless QuestionPELISSIER, P.Cahiers des sciences humaines. 1993, pp 87-92, issn 0768-9829, HSArticle

Approches terroirs dans les Etats méditerranéens de l'Union européenne. Troisième partieANGLES, S; HUMBERT, A; AZZARI, M et al.Méditerranée. 2007, Num 109, pp 79-99, issn 0025-8296, 21 p.Article

L'apiculture dans les CorbièresGAYOT, J.REM. Revue de l'économie méridionale. 2001, Vol 49, Num 196, pp 369-387, issn 0987-3813Article

Le variazioni agrarie in alcune fattorie della Val di Chiana, confronto tra un catasto del XIX secolo e la situazione attuale = Les variations agraires dans certaines fermes de la Val di Chiana, comparaison entre un cadastre du XIXème siècle et la situation actuelleCIPOLLINA, G.Studi e ricerche di geografia. 1997, Num 1, pp 77-105Article

Caractérisation fonctionnelle d'unités cartographiques prairiales dans le massif du Jura. Application à la définition des terroirs du Comté = Functional characterization of meadow map units in Jura mountains. Application to the definition of «terroirs» of Comté cheeseMonnet, Jean-Claude; Gaiffe, M.1996, 526 p.Thesis

La champagne de BlanzacBERNARD, G.Géo-Centre-Ouest. Annales de l'Association de Géographie du Centre-Ouest. 1992, Num 4, pp 5-19Article

Qanats in the Najafabad ValleyHARTL, M.Qanats, kariz and khattara : traditional water systems in the Middle East and North Africa. 1989, pp 119-135Book Chapter

Comparison on aroma compounds in Cabernet Sauvignon and Merlot wines from four wine grape-growing regions in ChinaBAO JIANG; ZHUMEI XI; MEIJUAN LUO et al.Food research international. 2013, Vol 51, Num 2, pp 482-489, issn 0963-9969, 8 p.Article

Methodology of soil-based zoning for viticultural terroirsVAN LEEUWEN, Cornelis; ROBY, Jean-Philippe; PERNET, David et al.Bulletin de l'OIV. 2010, Vol 83, Num 947-949, pp 13-29, issn 0029-7127, 17 p.Article

LA MODÉLISATION: UN OUTIL DE PILOTAGE DU COUPLE CLIMAT-VIGNE ?COULON, Cécile; QUENOL, Hervé; GARCIA DE CORTAZAR ATAURI, Iñaki et al.Revue française d'oenologie. 2009, Num 235, pp 15-22, issn 0395-899X, 8 p.Article

Marketing sustainable food production in Europe : case study evidence from two Dutch labelling schemesILBERY, B; MAYE, D.Tijdschrift voor economische en sociale geografie. 2007, Vol 98, Num 4, pp 507-518, issn 0040-747X, 12 p.Article

La mondialisation de l'alimentationFUMEY, G.L' Information géographique. 2007, Vol 71, Num 2, pp 71-82, issn 0020-0093, 12 p.Article

Les pays bourguignons, permanence et évolutionsMOTTET, G.Bulletin de l'Association de géographes français. 2002, Vol 79, Num 3, pp 283-294, issn 0004-5322, 12 p.Article

The place of food : mapping out the local in local food systemsFEAGAN, R.Progress in human geography. 2007, Vol 31, Num 1, pp 23-42, issn 0309-1325, 20 p.Article

Filières de qualité et ancrage au terroir : la délimitation des zones d'AOC fromagèresRICARD, D.Sud-Ouest européen. 1999, Num 6, pp 31-40, issn 1276-4930Article

Stratégies de gestion durable des terroirs villageois. Région de l'Est, Burkina FasoSPACK, S.Géo-Regards. 1994, Num 31, isbn 2-940060-05-3, 147 p., isbn 2-940060-05-3Book

Polysaccharide Composition of Monastrell Red Wines from Four Different Spanish Terroirs: Effect of Wine-Making TechniquesAPOLINAR-VALIENTE, Rafael; WILLIAMS, Pascale; ROMERO-CASCALES, Inmaculada et al.Journal of agricultural and food chemistry (Print). 2013, Vol 61, Num 10, pp 2538-2547, issn 0021-8561, 10 p.Article

Your terroir and my 'action space': implications of differentiation, mobility and diversification for the approche terroir in Sahelian west AfricaPAINTER, T; SUMBERG, J; PRICE, T et al.Africa (London. 1928). 1994, Vol 64, Num 4, pp 447-464, issn 0001-9720Article

La viticulture durable, une démarche en faveur de la pérennisation des territoires viticoles français ?BOULANGER-FASSIER, S.Géocarrefour (Lyon). 2008, Vol 83, Num 3, pp 181-190, issn 1627-4873, 10 p.Article

  • Page / 21